Bliv efteruddannet til din businesskarriere

Start din businesskarriere – begynd med at blive efteruddannet

Hvis du drømmer om at starte en business, eller hvis du allerede driver en virksomhed, kan det være at du mangler visse kompetencer. Det er ikke alting, man bare kan google sig frem til, og typisk har folk med en længere uddannelse og det rette netværk en fordel, når det kommer til at klare sig på de hårde markeder i det moderne, nutidige verden.

Aldrig for sent til en master

Selvom du allerede er uddannet, eller du allerede er ude på arbejdsmarkedet, og du måske har været det i en del år, er det ikke for sent at tage lidt ekstra uddannelse. Dette kan være i form af en master, eller en kandidat, som det hedder på dansk, hvis du har en form for bachelor- eller grunduddannelse.

For eksempel udbyder DTU en Excecutive MBA, hvilket står for Master of Business Administration. Her studerer du i to år, eller 21 måneder, og får langt større mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet efterfølgende. Du lærer lederskab, tech, innovation og bæredygtighed, nogle af de områder, som du ellers ville få svært ved at følge med inden for. Læs mere her om krav og indhold på uddannelsen, for at se om det kunne være noget for en som dig.

Konkrete kurser

Er du allerede ude på arbejdsmarkedet og har ikke lyst til at sætte karrieren på pause til fordel for en kandidatgrad? Så kan det være, at et enkeltkursus er sagen. Som leder vil din chef have interesse i at sende dig på kursus i noget, der kan skærpe dine evner som ansat, det være sig inden for innovation, bæredygtighed, tech, you name it.

Derfor kan du med høj sandsynlighed for succes udsøge et eller flere kurser, der lyder spændende og relevante for dig, og spørge din leder, om arbejdspladsen vil sponsorere det. Det er der nemlig flere fordele ved.

Siger lederen ja, er det både et plus for virksomheden, at deres medarbejder bliver mere kompetent, ligesom det er et plus for dig at blive dygtigere, også til din eventuelle karriere i andre virksomheder.

Samtidig er det et godt indtryk at give, at du har selvindsigt og drivkraft til at kigge ud over dit nuværende stadie og se, at du måske kunne blive bedre til noget. Det viser om noget drivkraft, industri og power, som i den grad er noget, en chef værdsætter i sine ansatte. Hvem ved, måske kan det være med til at føre til din forfremmelse.