Fordele og ulemper ved at være selvstændig

reklame

Går du med tanker om at starte som selvstændig, så kig med her

Der er mange, der går og drømmer om at være selvstændig, og der er også mange, der synes det lyder meget besværligt. Begge parter har ret til deres mening, for det kan sagtens være både besværligt og fantastisk at være selvstændig. Men hvilke fordele og ulemper er der egentlig ved selvstændighed?

Ekstra passion

Noget af det fedeste ved at være selvstændig er, at man selv har valgt det emne, som man vil fokusere på. Hvis der er noget, du er helt vild med, eller som du er god til, kan du ofte bruge det til at tjene penge. På den måde kan ens arbejde føles meget nemmere. Det kan være et produkt eller en tjeneste, du kan tilbyde, og som du også godt kan lide at fremstille. Passion gør ethvert stykke arbejde meget federe, fordi man faktisk kan lide det, man sidder med i hænderne.

Ekstra arbejde

På samme tid er det heller ikke nogen hemmelighed, at det kræver meget arbejde, når man er selvstændig. Det handler nemlig ikke kun om at lave den ene ting, man godt kan lide. Der skal også være styr på økonomi og budget, dokumenter og juridiske papirer, CVR-nummer og LEI koder. Det kan være meget at stå med som enkeltperson, men vælger man at ansætte nogen, følger der selvfølgelig også noget arbejde med deres opstart, og man skal være sikker på, at økonomien er stabil nok til at kunne betale en løn. Alligevel er der mange, der synes, at besværet i sidste ende er det hele værd.

Ekstra frihed

Selvom der er mange beslutninger, der skal tages, og mange opgaver, der skal løses, foretrækker flere at være selvstændige. Det er blandt andet fordi, at de er fri til selv at tage de beslutninger, og de er fri til selv at løse de opgaver på deres egen måde. Den ekstra frihed kan være ekstremt lokkende. Der er ikke nogen højerestående, der fortæller dig, hvordan du skal udføre dit arbejde. Du kan gøre det hele selv, så du er sikker på, at det er gjort ordentligt, og på den måde du foretrækker det.

Dit drømmejob

Det er ikke så mærkeligt, at mange gerne vil være selvstændige. Hvad betyder en smule besvær og ekstra arbejde, hvis man kan få lov til at følge sin passion? Man kan vælge lige præcis det, man har interesse for, og man kan frit vælge og tage beslutninger, når først man er i gang. Måske er livet som selvstændig også noget for dig?