Fem tips til mersalg fra erfarne mødebookere

Denne artikel indeholder reklamelink

Lav research før mødebooking

Hver dag bliver mange ringet op af sælgere, der ikke ved noget om den virksomhed, de ringer til!

Det er ærgerligt, for det kan nemt koste dig salget, hvis ikke du researcher ordentligt. Virksomhedens LinkedIn-side og hjemmeside er et godt sted at begynde.

Her kan du sikkert finde frem til virksomhedens kontaktperson. Måske er du så heldig, at du også kan se, hvem der kan tage en købsbeslutning. 

Gør dig klart, at du i mange tilfælde skal ringe flere gange, før du – måske – får ordre eller salg i hus. 

Skriv manuskript før telemarketing og mødebooking

 Det er vigtigt, at du kan gå direkte til sagen og formulere dig klart, overbevisende og præcist. Derfor er det klogt at skrive et kort manuskript.
Skriv ned ord for ord, hvad du vil sige.

Fortæl åbent, at du ønsker et møde med henblik på at se, om I skal samarbejde.  Sørg for, at du får formuleret fordelene for kunden rigtigt. Noter også, hvilke forbehold du mener, din samtalepartner sandsynligvis vil have.  

Prøv derefter manuskriptet af i nogle rigtige samtaler. 

Denne fremgangsmåde sikrer, at samtalen flyder lettere, samtidig med at du husker at fremhæve fordelene og nedbryde købsforbeholdene.

Vær opmærksom og lydhør

Alt for mange telesælgere og mødebookere lirer bare en salgstale af. Det skyldes ofte nervøsitet og manglende øvelse. Men hvis du er nervøs, er der stor risiko for at tale for hurtigt. Det betyder desværre, at din samtalepartner mister interessen og bliver irriteret. 

Det kan du undgå ved at tale langsommere og være lydhør. 

Husk, at selvom kunderne sikkert ligner hinanden på mange punkter, føler alle, at de står i en unik situation. Sørg for at stille gode spørgsmål for at sikre dig, at du er på rette vej og forstår din samtalepartners situation. 

Brug dine referencer, og fortæl kundernes succeshistorier

Det er vigtigt at samle gode referencer og bruge dem i salgsarbejdet. Husk at fortælle om de gode erfaringer, andre kunder har med jeres produkt eller service. 

Lad potentielle kunder vide, at andre har stået med præcis samme problem, men har fået det løst i samarbejde med jeres virksomhed.

Sådan kan vi hjælpe med at skabe mersalg

Vi kan hjælpe dig med professionel mødebooking og telemarketing – salgscoaching og salgsstrategi – samt opretning og gennemgang af leaddatabaser og kundedatabaser.

Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak.