Undgå at sidde i den samme position

reklame

Det er en vigtighed, at man har gode forudsætninger, når man arbejder. Det er ikke sundt for kroppen at sidde i samme position en hel dag, og dette kan man undgå med hævesænkeborde.

Skab de gode vaner

Under corona har mange måttet tage arbejdet med hjem, og dette har for nogle resulteret i en mere inaktiv hverdag, netop fordi der ikke er bevægelsen fra a til b med i rutinen. Hvis man ikke kommer op og i gang om morgenen, kan det godt starte en bølge af dovenskab, og man kan hurtigt komme til at vælge de nemme løsninger. Også hvad arbejdet angår, kan det virke tilgængeligt bare at stå op og beholde nattøjet på for at sætte sig i en behagelig position og arbejde. Dette bliver hurtigt en dårlig rutine og en ond spiral, der virker uoverkommelig at bevæge sig ud af. Ligesom så meget andet, så handler det om at få etableret de gode vaner i hverdagen, der gavner. For lige så vel som denne livsstil ikke gavner den mentale tilstand, er den bestemt heller ikke god for det fysiske helbred.

Variationer derhjemme

Morgenen er en afgørende faktor for hvilken dag, man får. Hvis man står op til tidspres og ikke indtager morgenmad, er det svært at finde overskuddet og den gode energi til resten af dagen. En god morgen kan nemlig være startskuddet til en god dag. Dette er i den grad også gældende, når man skal arbejde hjemmefra, for selvom det mest oplagte for nogle ville være at udnytte frirummet til bare at være komfortabel i eget hjem og slaske hvor man kan, så kan dette have den helt modsatte effekt. Selvom produktiviteten skal klares hjemmefra, er det godt at sætte hverdagen op, som hvis man skulle på arbejde. Det giver en følelse af, at man udretter noget, og vigtigst af alt, så er det med til at skelne arbejde fra afslapning. Hvis man arbejder samme sted og i samme tøj, som når man slapper af, er det svært at få følelsen af, at man nu og her afsætter tiden alene til afslapning og omvendt, og på den måde flyder det hele sammen og skaber ensformighed.

Undgå at belast din krop

Udover variationen i hverdagen, handler dét at flytte arbejdet fra sengen til skrivebordet også om det fysiske aspekt. Hvis man sidder i en seng en hel dag, sidder man også i positioner, der ikke er sunde for kroppen. Det er vigtigt at have en god stol og et godt skrivebord, der understøtter kroppen bedst muligt og sikrer den gode holdning. Derudover er det også vigtigt at skabe lidt bevægelse en gang imellem for ikke at belaste ét sted.